Eigenaren Ark van Noach willen schadevergoeding na regenval

'Toegangsweg en draagconstructie ark beschadigd'

Amerikaanse Ark van Noach

De eigenaren van de Amerikaanse Ark van Noach eisen een schadevergoeding van één miljoen dollar van hun verzekeringsmaatschappij. Volgens hen raakten de toegangswegen naar de ark door aardverschuivingen na zware regenval ernstig beschadigd. Daarnaast zou de draagconstructie van de ark schade hebben opgelopen als gevolg van de aardverschuivingen.

De Amerikaanse Bijbelse replica van de Ark van Noach staat op het themapark Ark Encounter. 'Maak de ark 300 el (155 meter) lang, 50 el breed en 30 el hoog', was Gods opdracht aan Noach in de Bijbel. In Williamstown in de Amerikaanse staat Kentucky hebben ze de ark op ware grootte nagebouwd. De bouw duurde zo'n zes jaar en kostte ruim 90 miljoen euro.

Schadevergoeding Ark van Noach

Maar nu heeft de ark regenschade. Een woordvoerder van Ark Encounter zegt dat zware regenval in 2018 een aardverschuiving veroorzaakte. "Hierdoor raakte de toegangsweg beschadigd en konden bezoekers de ark niet bereiken. Ook ontstond er schade aan de draagconstructie van de ark." Ark Encouter schatte de totale schade op één miljoen dollar. De verzekeringsmaatschappij weigerde echter uit te betalen, omdat de schade volgens hen het gevolg was van 'gebrekkig vakmanschap' en niet veroorzaakt door regenval. Daarnaast is de ark volgens de verzekeringsmaatschappij wel degelijk goed bereikbaar gebleven, ook nadat er schade aan de toegangsweg was ontstaan.

Bijbelse watervloed

Melany Ethridge van Ark Encounter vertelde vrijdag aan CNN dat de wateroverlast gelukkig niet vergelijkbaar was met de watervloed uit het Bijbelverhaal van Noach. "De schade aan de weg en aan de ark is inmiddels hersteld. We hopen dat de verzekeringsmaatschappij met een passende oplossing komt."

Geschreven door:

Miriam Duijf

Redacteur

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons