DJ Janoesj in 'Typisch Tuinzigt – Verkiezingen': 'Ga stemmen!'

Verkiezingsspecial; maandag t/m donderdag, 19.15 uur, NPO 2

in Mediatips
Typisch Tuinzigt

We zijn terug in de Bredase volkswijk Tuinzigt. Heerst daar de 'Europese verkiezingskoorts'? Of gaat het leven gewoon door nu de verkiezingen voor het Europees Parlement naderen? In Typisch Tuinzigt (EO) zet DJ Janoesj deze week alles op alles om de bewoners naar de stembus te krijgen. 

In de opmaat naar de Europese verkiezingen volgen we de bewoners van Tuinzigt in vier speciale afleveringen. We maken nader kennis met volkszanger Bertus, de Antilliaanse keukenprinses Raquel, ‘sjet’-koning Cor en de Marokkaanse Hicham. Opnieuw laten ze de camera's van de reeks Typisch... toe in hun leven. De komende dagen moet duidelijk worden of deze markante Tuinzigters warmlopen voor de verkiezingen. 

Politieke radioshow

Nog niet alle bewoners zien het nut van de verkiezingen in. Daarom neemt DJ Janoesj de taak op zich om daar verandering in te brengen. Hij zet de politieke radioshow op zijn eigen zender in om de Tuinzigters belangstelling voor Europa bij te brengen. 

(Tekst loopt door onder de video.)

Volkszanger Bertus peinst er juist niet over om naar de stembus te gaan. Daarom laat hij zijn stem op een andere manier gelden: als protestzanger. Hartsvriendinnen Nel en Jeanne dompelen zich op geheel eigen wijze onder in de campagne.

Europese lijstrekkers naar Tuinzigt?

Cor laat de verkiezingskoorts even aan zich voorbijgaan. Hij krijgt het namelijk al warm genoeg van zijn mysterieuze chatvriendin uit Ghana. Ondertussen heeft Janoesj zijn studio aan huis omgebouwd tot een verkiezingsstation. Komen de Europese lijsttrekkers bij hem langs?

(Tekst loopt door onder de foto.) 

DJ Janoesj
Kan Janoesj de Tuinzigters overhalen om donderdag te gaan stemmen?

De sympathieke radiomaker hoopt het wel, want hij ziet graag een hoge opkomst. Donderdag zien we of het geholpen heeft, als Typisch Tuinzigt Cor, Hicham, Raquel en vele anderen volgt in hun gang naar de stembus. Tenminste, als ze gaan...

Typisch Tuinzigt – Verkiezingen

Maandag t/m donderdag, 19.15 uur, NPO 2 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons