Boekenpodcast ‘De Eerste Zin’ met Ria Borkent

'Huis aan de Handelskade' is haar fictiedebuut

De twaalfde aflevering van Visie-boekenpodcast De Eerste Zin staat in het teken van Huis aan de Handelskade, het fictiedebuut van schrijfster en dichteres Ria Borkent.

Hoofdpersoon in Huis aan de Handelskade is Sophie die na de dood van haar man vanuit Brazilië terugkeert naar Nederland. Ze gaat in een nieuw appartementencomplex wonen, het Huis aan de Handelskade. Al snel benoemen de medebewoners haar tot voorzitter van de Vereniging van Eigenaren.

Onverwerkte rouw

Op een dag komt er een natuurstenen gevelplaat naar beneden. In het belangenspel dat daarop volgt – wie is waarvoor verantwoordelijk – wordt Sophies integriteit op de proef gesteld. Ook krijgt ze te maken met onverwerkte rouw.

Keuzes maken

Ria Borkent was stadsdichter van Apeldoorn en Dichter op het Nieuws bij het Nederlands Dagblad. Ook ze werkte ze mee aan Psalmen voor Nu. In De Eerste Zin vertelt Ria hoe ze het schrijven van een boek heeft ervaren. "Bij dichten zeg je vaak: een gedicht schrijft zichzelf. Nou, dat is ook bij het boek gebeurd." Verder legt ze uit hoe haar debuut is opgebouwd en welke keuzes ze moest maken als schrijfster.

Beeld: Carel Schutte

Beluister de podcast met Ria Borkent hier:

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons