André Rieu op het Vrijthof 2018

Vrijdag, 20.35 uur, NPO 1

in Mediatips

Elk jaar verzorgt André Rieu speciale openluchtconcerten op het Vrijthof in Maastricht. Uit alle hoeken van de wereld komen tienduizenden mensen naar deze concerten. Ook in 2018 stond Rieu met zijn Johann Strauss Orkest op dit middeleeuwse plein.

Als André Rieu met zijn orkest optreedt, zorgt hij elke keer voor verrassingen. Zo voerden de dames van het orkest vorig jaar plotseling een oudhollandse klompendans uit, en zorgde het Spaanse zangduo Los del Rio voor een vrolijke sfeer met de wereldwijde hits Macarena en la Bamba. Dankzij de muziek en de sfeer veranderde het Vrijthof in een van de grootste openluchtdansvloeren ter wereld.

Achter de schermen

Dit jaar gunt Avrotros, die dit programma uitzendt, ons een kijkje achter de schermen. In de studio in Maastricht nemen orkest en solisten onder andere de choreografie door van de klompendans.

André Rieu op het Vrijthof 2018

Vrijdag 17 mei 2019, 20.35 uur, NPO 1

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons