'Wat merken we van Pasen?'

Groot Nieuws; zondag, 8.00 uur, NPO Radio 5

in Mediatips

“‘U zij de glorie, opgestane Heer,’ wordt er met Pasen in veel kerken gezongen. Maar van Jezus' overwinning op de dood is niet veel te merken,” zegt ds. Gertjan van Harten uit Spakenburg in Groot Nieuws (EO). Toch heeft hij op paasmorgen een hoopvolle boodschap voor zijn luisteraars.

"Nog steeds sterven er iedere dag mensen. Dat was voor Pasen al zo en daar heeft Pasen helemaal niets aan veranderd," constateert de predikant in zijn overdenking. Waarom vieren we dan dat Jezus de dood heeft overwonnen? "In Matteüs 28:1-15 lezen we dat twee vrouwen die Jezus goed kenden, bij het graf van Jezus komen. Ze willen zijn lichaam zalven, zoals in die die tijd vaker gebeurde."

'Jezus leeft, ga het maar vertellen'

"Maar dan begint de aarde plotseling te beven. ‘Jullie hoeven niet bang te zijn,’ zegt een engel tegen de geschrokken vrouwen. Jullie zoeken het lichaam van Jezus, maar dat lichaam is hier niet meer. Want Jezus leeft weer. Ga het maar vertellen aan zijn leerlingen.' Een belofte die ook ons uitzicht en lucht geeft."  De vrouwen zullen ook Jezus zelf ontmoeten, die naar zijn Vader in de hemel gaat. "Als Jezus terugkeert naar deze aarde komt er een nieuwe wereld, zonder ziekte, dood of oorlog. Jezus heeft die wereld door zijn opstanding een beslissende stap dichterbij gebracht." 

Groot Nieuws: 'Pasen, Jezus overwon de dood!'

Iedere zondagmorgen presenteert Andries Knevel Groot Nieuws,  een radioprogramma met mooie liederen en een meditatie. Op eerste paasdag verzorgt ds. Gertjan van Harten, predikant van de gereformeerd-vrijgemaakte Maranathakerk in Spakenburg, de overdenking. 

Zondag 21 april, 8.00 uur, NPO Radio 5

Beeld: Michaël Terlouw

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons