'Thank you for playing': game biedt troost na diagnose kanker

Donderdag, 23.55 uur, NPO 2

in Mediatips
Thank you for playing

Als Ryan en Amy Green horen dat hun zoontje Joel terminale kanker heeft, zijn ze wanhopig. In de documentaire Thank you for playing (EO) zien we hoe vader Ryan naar een manier zoekt om zijn emoties hanteerbaar te maken. 

Ryan is videogame-ontwerper. In de documentaire zien we hoe hij troost vindt in het ontwerpen van een nieuwe game. Hierin onderzoekt hij de relatie met zijn zoontje. De filmmakers kijken mee hoe Joels vader ‘That Dragon, Cancer’, zoals zijn nieuwe videogame heet, ontwikkelt. HIj vindt in de game een emotionele uitlaatklep. 

(Tekst loopt door onder de foto.) 


Ook volgen ze de behandeling van de kleine Joel. De documentaire Thank you for playing laat op een ontroerende manier zien hoe technologie in de eenentwintigste eeuw kan helpen bij het verwerken van een trauma.

2Doc: Thank you for playing

Donderdag 25 april, 23.55 uur, NPO 2

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons