Ruim 20.000 bezoekers voor The Passion in Dordrecht

2,3 miljoen kijkers op tv

in Christelijk Nieuws

In de binnenstad van Dordrecht hebben zo'n 20.000 bezoekers het evenement The Passion bezocht, meldt het ANP. De moderne vertelling van de laatste uren van Jezus werd donderdag voor de negende keer uitgevoerd, dit jaar met Edwin Jonker als Jezus, Edsilia Rombley als Maria en Lucas Hamming in de rol van Judas.

Martijn Krabbé was de verteller op televisie (NPO 1) en Wouter van der Goes gaf op NPO Radio 2 tekst en uitleg bij het spektakel aan blinden, slechtzienden en overige luisteraars.

Het publiek stond langs de kades en op een speciaal ponton in de haven van het Maartensgat. Tot kort voor het begin van The Passion kwamen volgens een gemeentewoordvoerder nog busladingen met publiek aan in de Dordtse binnenstad. Rode draad van de voorstelling was dit keer het thema eenzaamheid. In tien Dordtse verzorgingshuizen kregen bewoners gasten op bezoek met wie ze samen de tv-uitzending keken.

Naar de tv-uitzending van The Passion keken ruim 2,3 miljoen mensen. Het was het best bekeken programma van de avond.

Beeld: Willem-Jan de Bruin - EO

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons