Opblaaskerk op station Apeldoorn wijst reizigers op Pasen

'Weer eens wat anders dan een plechtig kerkgebouw'

Opblaaskerk Apeldoorn

Treinreizigers die tot en met zaterdag op station Apeldoorn arriveren, kunnen er niet omheen: de opblaaskerk die vanaf vandaag op het centraal station staat, is achttien meter lang, twaalf meter hoog en acht meter breed. Het doel: mensen bereiken met de betekenis van Christus en de opstanding.

“Dit is weer eens wat anders dan een plechtig kerkgebouw,” zegt ds. Arjan Plaisier, voorganger van geloofsgemeenschap De Fontein in Apeldoorn en een van de initiatiefnemers van de opblaaskerk. “We wilden de kerk op een verrassende en laagdrempelige manier neerzetten, om in gesprek te komen over datgene waar we van leven – het geloof, de opstanding van Jezus Christus. Iedereen die van het station naar het centrum loopt, komt er langs en is welkom om een kijkje te nemen."

Pannenkoeken eten in de opblaaskerk

De opblaaskerk is tot en met zaterdag dagelijks vanaf 10.00 uur geopend. Bezoekers zijn welkom voor een kop koffie, een goed gesprek, kunnen deelnemen aan een high-tea of eten een pannenkoek mee. Ook is er een Bachkoor dat enkele liederen uit de Mattheus Passion ten gehore brengt en zijn er diverse creatieve activiteiten.

PopUpKerk Apeldoorn

De opblaasbare kerk is bedacht door de initiatiefgroep PopUpKerk Apeldoorn en wordt georganiseerd door diverse Apeldoornse kerken. De PopUpKerk Apeldoorn is een platform waarop Apeldoornse kerken de stad kunnen verrassen, vernieuwen en verbinden met het evangelie. 

Beeld: ANP

Geschreven door:

Mirjam Hollebrandse

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons