Op reis met 'feestmaal' in 'Travel with a goat'

Vrijdag, 20.25 uur, NPO 3

in Mediatips
Travel with a goat

De reisgenoten Divya en Dean staan voor een dilemma. In Travel with a goat (EO) zijn ze onderweg naar een festival, met een schaap dat na aankomst als feestmaal moet dienen. Raken Divya en Dean tijdens hun reis niet te zeer aan het dier gehecht om dat toe te staan?

Fotomodel en actrice Divya Agarwal uit India reist met de Britse chef-kok Dean Edwards door Bulgarije. Een schaap is het derde lid van het reisgezelschap. Met z'n drieën zijn ze onderweg op een festival, waar het dier op het menu staat. Maar het is de vraag of Divya en Dean dat wel over hun hart kunnen verkrijgen. Tijdens hun reis delen ze lief en leed met het dier. Ondertussen komen ze steeds dichter bij de plaats van bestemming. 

Travel with a goat

In iedere aflevering van Travel with a goat reizen twee internationale 'BN'ers' door een land waar ze nooit eerder zijn geweest. Terwijl ze van A naar B reizen, nemen ze een dier uit een veestapel onder hun hoede dat uiteindelijk bestemd is voor de slacht én voor consumptie. Na drie dagen moeten ze de knoop doorhakken: wordt het dier daadwerkelijk geslacht? De reis is een confronterend psychologisch spel, dat stof tot nadenken geeft over vleesconsumptie en voedselverspilling.

Iedere vrijdag, 20.25 uur, NPO 3

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons