Nieuwe docuserie: 'Het eeuwige leven van Jan Mulder'

Vrijdag, 22.30 uur, NPO 1

in Mediatips

In de zesdelige documentaireserie Het eeuwige leven van Jan Mulder (Omroep Max) verkent Jan Mulder de mogelijkheden van het eeuwige leven. Tijdens zijn intensieve zoektocht maakt hij kennis met wetenschappers en futurologen. Ook voert Jan confronterende gesprekken met onder anderen zijn goede vriend Kees van Kooten.

Jan Mulder vindt het maar niks, dat hele doodgaan. Liever zou hij voor eeuwig leven. Er is immers zo vreselijk veel om voor te willen leven! “Ik heb er niet om gevraagd om geboren te worden, maar om nou ook nog dood te moeten…,” aldus Jan, die zich al jaren opwindt over het grote onrecht dat boven het leven hangt: dat het eindig is.

Eeuwig leven in de cloud

Als Jan een artikel in de krant leest over de mogelijkheid tot oneindig leven, besluit hij de geïnterviewde futuroloog zelf te bezoeken. Deze Ian Pearson vertelt Jan in het Engelse Ipswich dat eeuwig leven inderdaad mogelijk is, voor iedereen die nu nog geen 40 is. Maar er zit een kanttekening aan het verhaal: dat eeuwige leven vindt plaats in de cloud, in de virtuele wereld, zonder het lichaam.

Fysieke test

Gek verklaard door zijn vriend Kees van Kooten, gaat Jan op zoek naar andere manieren om eeuwig te leven. Zijn zoektocht voert hem langs de wetenschap en de kunst. Alles blijkt af te hangen van wat Jans zogenaamde biologische leeftijd is, en daar hoort een confronterende fysieke test bij.

Het eeuwige leven van Jan Mulder

Vrijdag 26 april, 22.30 uur, NPO 1

Beeld: Omroep MAX

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons