Nieuw: Ik mis je-podcast

Vanaf 11 april elke donderdag via Ikmisje.tv, iTunes, SoundCloud en de Apple Podcast-app

in Geloven

Op 11 april start een nieuwe podcastserie van de EO: de ‘Ik mis je’-podcast. Het is een serie van intieme gesprekken over rouw, verdriet én hoop. De Vlaamse rouwdeskundige Manu Keirse gaat in deze podcast in gesprek met mensen die moeten leren leven met verlies en gemis.

Met de podcast heeft Ik mis je een nieuw kanaal om het verhaal van troost te vertellen. Het doel van de podcast is herkenning, troost, inzichten en inspiratie bieden voor iedereen die op een of andere manier met verlies te maken heeft. Boven alles moet het aanvoelen alsof er geen microfoons zijn. De gesprekken zijn daarom spontaan en de aflevering is in één keer opgenomen.

Rouwverwerking bestaat niet

Keirse werd door Psychologie Magazine omschreven als een van de belangrijkste rouwdeskundigen van de Benelux. De manier waarop rouwdeskundige Keirse de gesprekken aangaat, is anders dan het traditionele beeld dat veel mensen hebben van rouwgesprekken. Wat hem betreft bestaat er niet zoiets als rouwverwerking. “Je kunt hoogstens een verlies overleven.”

Luisteren naar de podcast

Luisteren naar de podcast voelt als een inkijkje in de therapiekamer van Keirse. Voor de rouwdeskundige is vooral het verhaal van de gast belangrijk, luisteren moet je repetitief doen volgens hem: “Je moet luisteren naar de mensen. En als men goed geluisterd heeft, wat moet men dan doen? Luisteren. Als men nog eens geluisterd heeft, dan raad ik mensen aan: probeer dan nog eens te luisteren. Dán hoor je waar het vastzit bij mensen.”

Dat mensen hun verhaal kwijt kunnen, is volgens Keirse essentieel: “Mensen in rouw krijgen zo weinig de kans om nog eens hun verhaal te vertellen. Iedereen heeft het al gehoord. Niemand durft het onderwerp meer aan te raken.”

Ik mis je-podcast

Luisteren kan via Ikmisje.tv, Spotify, iTunes en SoundCloud.

Beeld: Shutterstock

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons