Nienke Plas in 'Pretty & Single': 'Schoonheid zit tussen je oren'

Chaya op speeddate in slotaflevering; dinsdag, 21.15 uur, NPO 3

in Mediatips
Pretty & Single met Nienke Plas

Zangeres, actrice en cabaretier Nienke Plas presenteert Pretty & Single (KRO-NCRV). In het datingprogramma begeleidt ze vrouwen die er prachtig uitzien, maar nog steeds single zijn. Nienke vraagt de vrouwen, die wel heel veel aandacht aan hun uiterlijk besteden, om zonder make-up op date te gaan. In de laatste aflevering werkt Chaya (35) aan haar zelfvertrouwen.

Net als veel andere vrouwen, voelen de deelnemers zich mooi en zelfverzekerd door hun make-up. Ze zijn er zo afhankelijk van geworden, dat ze nauwelijks nog onopgemaakt de straat op durven. In elke aflevering van Pretty & Single staat het levensverhaal van één vrouw centraal. Aangemoedigd door presentator Nieke Plas en de andere vrouwen, verwijdert ze al haar make-up. Daarna volgen vijf speeddates. Kan ze zich zonder make-up zelfverzekerd voelen en hoe reageren de mannen op haar echte  look? 

“Het is belangrijk om niet alleen de vrouwen in dit programma maar ook de rest van Nederland in te laten zien dat schoonheid tussen je oren zit.," zegt Nienke. "Onze kijk naar de wereld en naar jezelf is veelal hoe je je voelt op bepaalde momenten. Dit programma is voor de deelneemsters eng. Alleen vindt de magie nu eenmaal plaats net buiten hun comfortzone. En ik mag dit van dichtbij zien; hoe speciaal!” 

(Tekst loopt door onder de afbeelding.) 

Pretty & Single
Nienke Plas met de zes vrouwen die ze op speeddate stuurt.

'Nare opmerkingen over uiterlijk'

Chaya (35) woont samen met haar zoontje in Rotterdam. Ze is werkzaam als jurist in Den Haag, heeft een eigen Youtube-kanaal en is ook nog eens fotograaf. Tijdens haar drukke leven ziet Chaya is altijd op en top verzorgd en draagt ze iedere dag make-up.

In haar vorige relatie heeft het zelfvertrouwen van Chaya een flinke deuk opgelopen, omdat ze veel nare opmerkingen kreeg over haar uiterlijk. Nu is deze alleenstaande moeder klaar voor een volgende stap. Krijgt haar zelfvertrouwen een boost tijdens de speeddates?

Pretty & Single (slot): Chaya op speeddate

Dinsdag 4 juni, 21.15 uur, NPO 3
(herhaling: woensdag 5 juni, 23.30 uur, NPO 3) 

Beeld: Stijn Ghijsen

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons