Nederlander Harry Tees maakt app voor de Via Dolorosa

‘Velen begrijpen gewoon niet waar ze zijn’

in Christelijk Nieuws

Wie individueel de Via Dolorosa – de Weg der Smarten in de Oude Stad van Jeruzalem – wil wandelen, hoeft sinds kort niet meer met een routekaart of reisgids op pad door de wirwar van steegjes en winkeltjes. De Nederlander Harry Tees ontwikkelde er een speciale app voor. Dat schrijft correspondent Alfred Muller op zijn website.

Elke dag zag Tees, algemeen secretaris van de Evangelische Alliantie in Israël, toeristen die proberen de weg te vinden, “maar velen begrijpen gewoon niet waar ze zijn. Je kunt bijvoorbeeld niet eens bij de eerste statie komen, want die bevindt zich binnen een schoolgebouw. Ik dacht dat als we een goede uitleg kunnen geven bij elke statie, we ook uit kunnen leggen waarom de Heer hier liep.”

Visueel hulpmiddel voor Via Dolorosa

De app, waarvoor Tees samenwerkte met een applicatiemaker, een filmer en een theoloog, is opgesteld in het Engels, maar aan versies in andere talen wordt gewerkt. Om de lijdensweg langs de veertien staties goed op je in te laten werken, heb je volgens hem twee uur nodig. “Het is een ervaring om hier te lopen. De app is een visueel hulpmiddel om langs de plaatsen te gaan waar Jezus werd veroordeeld, waar Hij werd gekruisigd, begraven en waar Hij opstond.”

Beeld: Shutterstock

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons