Nederland leeft toe naar The Passion op tv en radio

The Passion 2019: 'Je bent niet alleen'; vanaf 20.35 uur live op NPO 1

The Passion 2019 komt live vanuit Dordrecht. Een eigentijdse vertolking van het paasverhaal, met Edwin Jonker als Jezus en Edsilia Rombley in de rol van Maria. Met het thema 'Je bent niet alleen' legt het evenement de nadruk op aandacht voor elkaar. Op tv en radio staan we 's middags stil bij de laatste voorbereidingen en bijzondere verhalen rond The Passion. 

Miljoenen Nederlanders hebben The Passion de afgelopen jaren gezien en ook dit jaar staat het programma weer in het middelpunt van de belangstelling. Daarom blikt presentator Han Peekel in zijn programma TV Monument (16.15 uur, NPO 2) terug op eerdere edities van The Passion. “Sommige tv-programma’s – dat zijn er slechts enkele – groeien uit tot een waar monument," zegt Peekel. "The Passion is daarvan een goed voorbeeld. Het vertelt aan een breed publiek een van de belangrijkste verhalen waarop het christendom – en uiteindelijk ook onze westerse beschaving – is gebaseerd.” 

(Tekst loopt door onder de foto.) 

Peekel spreekt met diverse artiesten, onder wie Simone Kleinsma (Maria in The Passion 2014), Jeroen van der Boom (Petrus in 2015) en Syb van der Ploeg (Jezus in 2011). Ook interviewt hij EO-directeur Arjan Lock, producent Jacco Doornbos, producent Fleur van Helden, regisseur David Grifhorst en muzikaal leider Eric van Tijn. Natuurlijk zal Peekel in dit TV Monument ook een tipje van de sluier oplichten over de editie van dit jaar. 

Elske: 'Verhaal The Passion raakte me diep'

Tom Herlaar spreekt in Open Huis (14.00 uur, NPO Radio 5) met Elske Bloem, die dit jaar vroeg naar Dordrecht gaat om The Passion te kunnen bijwonen. Ze hoopt een goed plekje te bemachtigen. In haar jeugd moest ze naar de kerk, waarna ze zich tegen het geloof ging afzetten. Ze vertelt aan Tom hoe daar verandering in kwam toen ze The Passion voor het eerst op televisie zag. Luister hier naar het interview met Elske. 

The Passion online

Volg The Passion ook via de site, Facebook, Twitter, Instagram en YouTube voor de laatste updates rond het evenement en de digitale processie!

Audiodescriptie voor blinden en slechtzienden

Op NPO Radio 2 doet Henk van Steeg al vanaf 18.00 uur verslag vanuit het centrum van Dordrecht, dat langzaam maar zeker volstroomt met belangstellenden. Om 20.35 uur is het dan zover: The Passion 2019 gaat van start, waarbij Henk zelf een van de discipelen is. 
Vanaf dat moment neemt collega Wolter Kroes de presentatie op deze zender over. Tijdens The Passion vertelt hij tussen de dialogen door wat er op het scherm gebeurt, zodat ook blinden en slechtzienden het evenement kunnen volgen. 

Uitzendingen The Passion 2019

Open Huis 
14.00 uur, NPO Radio 5 

TV Monument: The Passion
16.10 uur, NPO 2 
(herhaling: direct na deze uitzending op NPO Start)

The Passion 2019 live vanuit Dordrecht 
18.00 uur, NPO Radio 2
(vanaf 20.35 uur audiodescriptie) 

The Passion 2019
20.35 uur, NPO 1, NPOstart.nl, NPO 1 extra (met gebarentolk) en NPO Radio 2 (met audiodescriptie) 
(herhaling: zaterdag 20 april, 13.10 uur, NPO 1) 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons