Marco van der Straten over zijn 'pelgrimsreis' in 'Hour of Power'

Interview over 'Als ik in de hemel kom'; zondag, 8.00 uur, RTL 5

in Mediatips
Hour of Power

Hoe ziet het leven na de dood eruit? Hoe is het als je in de hemel komt? Over dit soort vragen schreef Visie-hoofdredacteur Marco van der Straten het boek en de theatervoorstelling Als ik in de hemel  kom. Op Palmzondag is hij te gast bij Jan van den Bosch in Hour of Power (RTL 5).

In zijn boek Als ik in de hemel komt gaat Marco op zoek naar antwoorden op vragen over leven na de dood. "Iedereen heeft wel zo zijn gedachten over wat er gebeurt als we sterven. Maar in hoeverre denken we er echt over na? Wat zegt de Bijbel er eigenlijk over?" Op lang niet alle vragen is een antwoord te geven. De Bijbel zegt er wel iets over, maar ook weer niet zoveel. "In een soort pelgrimstocht ga ik op zoek naar antwoorden." 

Uitdagen

Zondagmorgen gaat Jan van den Bosch in Hour of Power met hem in gesprek over Als ik in de hemel kom. Welke lessen trekt Marco uit ontmoetingen met onder anderen ds. Arie van der Veer, Kinga Bán, David en Martine Onnekink, prof. dr. Willem Ouweneel, Frank Bosman? Na het boek kwam hij ook met een theatervoorstelling. Marco legt uit hoe hij anderen wil uitdagen om zelf ook na te denken over iets waar we allemaal mee te maken krijgen. 

Hour of Power

Elke zondagmorgen zendt Hour of Power een kerkdienst uit vanuit Shepherd’s Grove, Californië (VS). Voorganger is pastor Bobby Schuller. Voor de Nederlandse kijkers wordt het programma aangevuld met de ‘Dutch Touch’. Een interview van Jan van den Bosch met een bekende of minder bekende gelovige persoonlijkheid. Deze zondagmorgen is Marco van der Straten bij hem te gast. Hour of Power wordt 's middags ook uitgezonden op Family7.

Zondag 15 april, 8.00 uur, RTL 5 en 17.00 uur, Family7

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons