Luke en Marjan werden verliefd op het zendingsveld

Daten in een derdewereldland

in Geloven

Ze werken allebei als zendeling in Papoea-Nieuw-Guinea als ze verliefd op elkaar worden. De Amerikaanse Luke (28) en de Nederlandse Marjan (39) vertellen hun verhaal: over hoe het is om te daten in een derdewereldland en waar ze, nu ze getrouwd zijn, nog steeds tegenaanlopen.

Luke en Marjan zagen elkaar voor het eerst in de kerk. “Ze zat naast een man, dus ik dacht dat ze getrouwd was,” vertelt Luke. “Later bleek dat haar broer te zijn. Maar ze keek mij heel raar aan!” Marjan: “Toen ik Luke zag, kreeg ik op m’n hart dat God een bijzonder plan heeft met deze jongen voor mijn leven – vandaar dat ik zo gek keek. Maar toen hij terugkeek, keek ik snel beschaamd weg.”

Na dit awkward moment verstrijken er een paar maanden. Marjan is al een tijd op zoek naar een westerling om mee te sparren, als iemand haar op ene Luke Aubrey wijst. “Ik deed een briefje in zijn postvak, om te vragen of hij zin had om ook SALT ministry te doen, een soort Alpha-cursus. Toen hij later naar me toe kwam, dacht ik: ‘Oh, dát is Luke! Als hij in het team komt, is dat vast Gods plan met hem in mijn leven.’”

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons