Lucas Hamming speelt Judas in The Passion 2019

'Ik zou nooit mijn vriend verraden zoals Judas deed'

Lucas Hamming is Judas in The Passion Dordrecht

Lucas Hamming speelt dit jaar de rol van Judas in The Passion. De vraag of hij Judas wilde spelen in The Passion zag hij niet aankomen, maar singer-songwriter Lucas Hamming kon geen ‘nee’ zeggen. “Ik vind het te gek om hier deel van uit te maken.”

1. Welke karaktereigenschappen van Judas herken je in jezelf?

“Ik zie Judas als een competitieve gast, en die eigenschap vind ik terug in mezelf. Daarnaast ben ik best impulsief, volgens mij was Judas dat ook. Maar ik zou nooit mijn beste vriend verraden zoals Judas deed.”

2. Waarin zou je beter willen zijn?

“In racefietsen. Eigenlijk zou ik vooral beter willen zijn dan mijn broer. Hij is tien jaar ouder dan ik, en hij is van jongs af aan al dol op mountainbiken. Op mijn 9e verjaardag kreeg ik een zelfgemaakte mountainbike van hem.”

3. Waar ben je trots op?

“Op alle mooie optredens die ik heb mogen doen. Er wordt vaak tegen me gezegd: ‘Het gaat goed, hè?’ Eerst antwoordde ik dan altijd: ‘Ja, ik heb echt geluk gehad.’ Maar later dacht ik: ik heb helemaal geen geluk gehad, ik heb er keihard voor gewerkt. Daarop ben ik best trots.”

4. Wat is de beste filemuziek?

“Tegenwoordig luister ik in de file niet naar muziek, maar naar podcasts. De podcast van de Britse zanger George Ezra vind ik heel leuk. Hierin praat hij met muzikanten en artiesten als Ed Sheeran en Elton John. Er komen allerlei onderwerpen aan bod, en hij is heel geschikt voor als je in de file staat.”

5. Wat zou je doen op je eerste werkdag als baas van Nederland?

“Ik zou er in ieder geval voor zorgen dat er een flinke smak geld naar subsidie voor popmuziek gaat. Als Nederlandse bands meer geld krijgen, kan de popmuziek zich blijven ontwikkelen.”

6. Wat weet bijna niemand van je?

“Tja, dat ga ik niet zeggen, want dan weet iedereen het!”

7. Waar kun je om huilen?

“Bij een mooie film als Beautiful Boy. Dat is een indringend verhaal over een vader die ontdekt dat zijn zoon met een drugsverslaving worstelt. Hoe red je iemand die misschien niet gered wil worden?”

Personalia Lucas Hamming

- 25 jaar.
- Singer-songwriter, acteur en rockartiest.
- Studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam.
- Haalde de finale van het tv-programma De beste singer-songwriter van Nederland.
- Won een 3FM Serious Talent Award.
- Was een seizoen lang de huisartiest van De Wereld Draait Door.
- Maakte vorig jaar zijn debuut als acteur in de musical All Stars.

Geschreven door:

Miriam Duijf

Redacteur

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons