Keuringsdienst van Waarde: zeevruchten

Donderdag, 20.25 uur, NPO 3

in Mediatips
Vissers in zee die op schelpdieren vissen

In Keuringsdienst van Waarde wordt onderzocht wat fabrikanten ons als consumenten vertellen. Klopt het wat ze claimen en wat ze ons in reclames verkopen? In deze aflevering: wat weten we nog niet over fruits de mer?

Verslaggevers Teun van de Keuken, Sofie van den Enk, Daan Nieber, Ersin Kiris, Marijn Frank en Maarten Remmers bellen er flink op los. Ze stellen simpele vragen en krijgen de meest verbazingwekkende antwoorden op food-, non-food- en nieuwsgerelateerde kwesties. Prikkelend, onderzoekend en vasthoudend.

Vanavond wil De Keuringsdienst weten wat zeevruchten zijn en stuit op iets geks. Want wie een zak fruits de mer (zeevruchten) koopt, vindt vaak alle zeven wereldzeeën terug in één verpakking. Maar één zee ontbreekt: nooit vind je er een vrucht uit onze eigen Noordzee in terug. Waarom komen die schaal- en schelpdiertjes altijd van ver? De Keuringsdienst gaat op zoek naar vruchten uit zee.

Keuringsdienst van Waarde

Donderdag 4 april, 20.25 uur, NPO 3

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons