'Ik mis je': Bessel verloor zijn vrouw aan darmkanker

Zaterdag, 18.10 uur, NPO 2

in Mediatips

“Ik zou gek worden als ik niet zou weten waar Silvia nu is,” zegt Bessel Larooij. Op kerstavond 2017 overleed zijn vrouw op 52-jarige leeftijd aan darmkamer. Het geloof geeft hem rust. “Tegelijkertijd vraag ik me af: waarom moest zij zo vroeg sterven?” Zaterdag vertelt Bessel zijn verhaal in 'Ik mis je'.

Bessel mist zijn vrouw nog altijd. “De intimiteit, haar wijsheid; ze was echt mijn maatje. We kenden elkaar tien jaar en trouwden in september 2016. Een maand daarvoor kreeg ze de diagnose darmkanker. Haar darm bleek afgesloten door een groot gezwel en ze had uitzaaiingen in de lever. De artsen gaven haar nog twee jaar. Voor haar was het onwerkelijk, maar ik was er meer van overstuur dan zij.”

Altijd positief

Silvia bleef altijd positief, vertelt Bessel. “‘Het is een dipje, morgen gaat het beter,’ zei ze dan. Over doodgaan wilde ze niet praten. Ze zei vaak: ‘Ze vinden nog wel een medicijn. God kan ook heel veel.’”

Zonnestralen

Op de avond dat Silvia overleed, kreeg Bessel via haar zus een afscheidsbrief. Bessel: “Ze schreef: ‘Jij hebt me zo gelukkig gemaakt. Ik stuur je heel veel zonnestralen om je hart te verwarmen.’ Vorig jaar was het een warme zomer. Al die zonnestralen hebben me goed gedaan.”

Groot geloof

“Ze was een goed mens,” vervolgt Bessel. “Ze veroordeelde niemand en kon niet tegen onrecht. De tekst uit Spreuken 10 – ‘Aan goede mensen blijft iedereen met vreugde denken’ – is echt op haar van toepassing. Ze had ook een ontzettend groot geloof. Iedere dag dankte ze God voor de fijne dag.”

Bessel gaat vaak naar het graf van Silvia. Op de grafsteen prijkt een grote foto van haar, met daarbij de tekst: ‘Mijn toekomst is zeker, ja eindeloos goed. Als ik eens moet sterven, als ik U ontmoet.’

Ik mis je

Zaterdag, 18.10 uur, NPO 2                                                                            

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons