'Floortje naar het einde van de wereld': Ben en Sharyn strijden voor natuur Cambodja

Donderdag, 21.25 uur, NPO 1

in Mediatips
Floortje naar het einde van de wereld

Floortje Dessing neemt in haar reisprogramma een kijkje op idyllische, afgelegen plekken. Ze is nieuwsgierig naar het levensverhaal van de mensen die er wonen. In Floortje naar het einde van de wereld bezoekt Floortje vanavond Ben en Sharyn in de jungle van Cambodja.

Samen met hun twee dochters wonen de Amerikaanse Ben en zijn Australische vrouw Sharyn in de Cambodjaanse jungle. Ze leven op een van de laatste plekken van de jungle die nog niet volledig is leeggekapt en -gestroopt. Het gezin neemt het hier op tegen de rijke houtindustrie en de lucratieve stroperij, die de natuur in dit gebied bedreigen.

(Tekst loopt door onder de foto.) 

Floortje naar het einde van de wereld

Het echtpaar ziet het als hun taak om ervoor te zorgen dat dit laatste beetje ongerepte natuur bewaard blijft voor een volgende generatie. Presentator Floortje Dessing bezoekt het gezin om te kijken hoe deze nobele strijd ze vergaat.

Floortje naar het einde van de wereld: Cambodja

Donderdag 11 april, 21.25 uur, NPO 1

Beeld: BNNVARA

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons