Documentaire 'King Bibi Netanyahu'

Woensdag, 22.55 uur, NPO 2

in Mediatips

Op 9 april gaat Israël vervroegd naar de stembus. In de week vóór deze verkiezingen laat de documentaire King Bibi Netanyahu aan de hand van veertig jaar publieke optredens zien hoe hij de langstzittende en meest omstreden premier van Israël werd.  

Van Israëls politieke hoop tot controversieel persoon. Zo heeft Netanyahu zich de afgelopen veertig jaar ontwikkeld als je kijkt naar zijn media-optredens. Sommigen zien hem als de redder van Israël. Voor anderen is hij een cynische en agressieve politicus, die voor niets stopt om zijn macht te behouden.

Openbare belijdenis van overspel

De documentaire King Bibi Netanyahu toont archiefmateriaal van zijn mediaprestaties door de jaren heen: van zijn dagen als populaire gastdeskundige op de Amerikaanse televisie, tot zijn openbare belijdenis van overspel en zijn beheersing van de kunst van sociale media.

King Bibi Netanyahu

Woensdag 3 april, 22.55 uur, NPO 2

Beeld: VPRO

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons