De rijdende rechter over Turks fruitoverlast

Dinsdag, 22.20 uur, NPO 1

in Mediatips

Drie jaar terug begint de Turkse mevrouw Akyuz vol goede moed een supermarkt in een winkelcentrum in Amstelveen. Haar komst wordt allesbehalve gewaardeerd door de buurt. Hoewel ze veel tevreden klanten heeft, hebben de omliggende winkels en omwonenden vooral klachten.

Volgens mensen uit de buurt volgt mevrouw Akyuz de regels niet en is de uitstalling bij de winkel geen gezicht. Ze belemmert de doorgang, en het afval en rottend fruit zorgen voor enorme stankoverlast, vinden zij. De eigenaresse van de winkel zit met de handen in het haar.

Volgens de familie Heine, die een schoenmakerij runt aan de overkant, is iedereen gebaat bij duidelijke regels. Tijd voor de rijdende rechter om die duidelijkheid te geven. 

De Rijdende Rechter

Dinsdag 16 april, 22.20 uur, NPO 1

Beeld: KRO-NCRV

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons