Asia Bibi mag 'binnenkort' het land verlaten

Ze is nog steeds op een onbekende, maar veilige plek

in Christelijk Nieuws

Asia Bibi mag “binnen enkele weken” Pakistan verlaten. Dat zei de Pakistaanse premier Imran Khan tijdens een interview met de BBC, toen hij inging op geruchten dat ze al bij haar familie in Canada zou zijn. Daarover schrijft het ‘Nederlands Dagblad’.

Tot nu toe zit Bibi nog steeds op een onbekende plek in Pakistan, vanwege “kleine complicaties", verklaarde de premier. “Maar ik kan u verzekeren dat ze veilig is en dat ze heel snel, binnen enkele weken, vertrekt.”

Vrijspraak

In 2011 werd Asia Bibi door een Pakistaanse rechtbank ter dood veroordeeld. Maar politieke leiders en kerken wereldwijd, inclusief de paus en de Amerikaanse regering, keerden zich tegen de veroordeling. Uiteindelijk werd Bibi eind 2018 in hoger beroep vrijgesproken wegens gebrek aan bewijs. Maar tot op heden kon Bibi het land nog niet verlaten, hoewel het hof in januari de vrijspraak herbevestigde. Haar kinderen zijn al wel vertrokken naar een geheime locatie in Canada.
Volgens Kashif Aslam, woordvoerder van Pakistaanse katholieke bisschoppen, lijken de autoriteiten een gunstig tijdstip af te wachten om haar te laten gaan. Sinds zij is vrijgesproken, stoken radicale groepen maatschappelijke onrust en dreigen zij de christelijke vrouw desnoods zelf te liquideren.

Beeld: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons