‘Van Duitsen bloed’

Blog van Jeroen Snel

Op de koninklijke agenda staan heel wat dingen die regelmatig terugkeren. Zo zijn Willem-Alexander en Máxima na de inhuldiging begonnen met het bezoeken van Duitse deelstaten. Ook deze week reizen ze weer af naar ons buurland. Dit keer voor een bezoek aan Bremen, de kleinste deelstaat.

De vorige keer, in Saarland, vroeg ik aan Willem-Alexander: “Gaat uw hart hier sneller kloppen? U heeft immers Duits bloed.” Hij gaf toen aan dat hij het inderdaad bijzonder vindt om in Duitsland te zijn. Zijn Duits is dan ook perfect. Hij kan heel goed spontaan een toespraak houden en grapjes maken in het Duits. Hij heeft de taal natuurlijk meegekregen van zijn vader Claus.

Het doel van het bezoek aan Bremen, is het vergroten van de kansen voor economische samenwerking tussen onze landen. Er is speciale aandacht voor ruimtevaart, windenergie en marien en poolonderzoek. In en rond Bremen zijn veel bedrijven en instellingen gevestigd die hierin gespecialiseerd zijn. Sigrid Kaag, onze minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, leidt de economische missie op deze terreinen. Tijdens een handelsdiner voor de Duitse en Nederlandse deelnemers houdt ze een toespraak.

Het bezoek aan Bremen duurt maar één dag. Het wordt ongetwijfeld een razend drukke dag, die van uur tot uur vol gepland zit. Zo gaan Willem-Alexander en Máxima erg efficiënt te werk, en kunnen ze de volgende dag gelijk weer aan de slag in Nederland!

Blauw Bloed

Elke zaterdag, 19.20 uur, NPO 2

Beeld: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons