'Open Huis' trekt land in tijdens 'Week van Zorg en Welzijn'

'Open Huis in de Zorg': maandag t/m zaterdag, 14.00 uur, NPO Radio 5

in Mediatips
Open Huis in de Zorg Petra en Tom

Het radioprogramma Open Huis (EO) staat deze week geheel in het teken van de zorg. Tijdens de ‘Week van Zorg en Welzijn’ reist Tom Herlaar met een mobiele studio naar zorg- en welzijnsinstellingen door heel Nederland. Hij gaat op zoek naar unieke initiatieven, innovatieve onderzoeken en onalledaagse uitvindingen.

Een ziekenhuis of specialistisch zorgcentrum is in veel gevallen een goed geoliede machine. Maar welke processen gaan daarachter schuil? En welke gebeurtenissen en emoties nemen zij mee naar huis? Verslaggevers Petra de Joode, Martine van der Spek en Zegert van der Linde willen weten wie er staan dag en nacht klaar om zorg te verlenen. Daarom verzamelen ze deze hele week verhalen uit het hart van de zorg.

(Tekst loopt door onder de video.) 

“Er zijn in ons land zoveel mensen werkzaam in de sector Zorg en Welzijn," legt presentator Tom Herlaar uit. "Of dat nou op de Spoed Eisende Hulp van het ziekenhuis is of op een afdeling met dementerende ouderen. Dankzij hun vakkennis, zorg en toewijding maken zij het verschil voor hun patiënten. Wat mij betreft kunnen we daar niet genoeg bij stilstaan. Ik heb eindeloos veel respect voor alle zorgmedewerkers. Daarom haken we met Open Huis graag weer aan bij de landelijke Week van Zorg en Welzijn.” 

(Tekst loopt door onder de foto.) 

Open Huis in de Zorg Zegert
Verslaggever Zegert van der Linde

We maken nader kennis met specialisten, patiënten en mantelzorgers. Hierdoor krijgen we een veelzijdige en verfrissende kijk op zorg en welzijn anno 2019. Rode Kruis Ziekenhuis – Brandwondencentrum Beverwijk, UMC Utrecht en andere instellingen openen hun deuren voor Open Huis. Ook is het programma te gast bij Zorggroep Noorderboog in Steenwijk en Zorgplatform Apeldoorn. In deze plaats begint donderdag het WK Paracycling, het WK baanwielrennen voor sporters met een beperking. 

'Week van Zorg en Welzijn' van start op Soestdijk

De audiotour in Open Huis in de Zorg begint maandag in Beverwijk en Baarn. Presentatoren Tom Herlaar en Petra de Joode strijken neer in het brandwondencentrum van het Rode Kruis Ziekenhuis. Ondertussen gaat verslaggever Zegert van der Linde naar Paleis Soestdijk. Hier doet hij verslag van de kick-off van de Week van Zorg en Welzijn.

(Tekst loopt door onder de foto.)

Open Huis in de Zorg Martine van der Spek
Verslaggever Martine van der Spek

Dinsdag spreekt Tom in UMC Utrecht met internist-oncoloog dr. Rhodé Bijlsma, omdat hij meer wil weten over de behandeling van kanker en DNA-onderzoek. Donderdag brengt verslaggever Martine van der Spek een bezoek aan de ‘Manege zonder Drempels’ in Bennekom. 

Slotaflevering over mantelzorg

Zaterdagmiddag presenteert Petra de Joode de slotaflevering, die in het teken staat van Mantelzorg. Een panel met onder anderen Liesbeth Hoogendijk, directeur van de vereniging MantelzorgNL, beantwoordt dan in Open Huis vragen van luisteraars. 

Open Huis in de Zorg

Maandag 11 t/m zaterdag 16 maart, 14.00 uur, NPO Radio 5

Beeld: Willem Jan de Bruin 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons