Noraly Beyer in 'Adieu God?'

Zondag, 23.40 uur, NPO 1

in Mediatips

Noraly Beyer is op Curaçao met het katholieke geloof opgegroeid. Toch was het daar minder streng dan toen ze in Nederland kwam. Inmiddels is voor haar geloof een andere overtuiging teruggekomen, vertelt ze in Adieu God?

Toen de vader van Noraly Beyer was overleden, stuurde haar moeder vier van haar zes kinderen naar Nederland. Daar zouden ze betere toekomstmogelijkheden hebben. “Ik kwam toen als jong meisje op een kostschool van de zusters Ursulinen. Daar merkte ik wat het katholiek geloof ook kan inhouden." Het was er streng, wat erg verschilde met wat Noraly van huis uit had meegekregen. “In die tijd leerde ik wel goed met mezelf om te gaan," zegt Noraly nu. "Ik was blij dat ik heb geleerd me aan te passen.”

Vijf jaar zonder moeder

Vijf jaar lang zag ze haar moeder niet. “Het was niet altijd gemakkelijk. Toch heb ik heb er niets negatiefs aan overgehouden.”
Toen Noraly haar middelbareschooldiploma haalde, heeft ze het klooster en de kerk vaarwelgezegd. "Na die kostschooljaren was ik daar wel klaar mee. Ik ontkende het bestaan van God niet – en dat is nog steeds zo – ik denk alleen niet dat er maar één God is. Voor mij zijn er meer levenswijzen waardoor je gaat zeggen dat er een God is.”

Noraly Beyer in 'Adieu God?'

Zondag, 23.40 uur, NPO 1

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons