Nieuw seizoen 'Break Free' eert slachtoffers MH17-ramp

Donderdag, 20.55 uur, NPO 3

in Mediatips

In Break Free zijn indringende portretten te zien van jonge, verongelukte wereldreizigers. In het vierde seizoen van dit programma staan vijf passagiers van vlucht MH17 centraal. Vijf jaar geleden stortte dit toestel neer in Oekraïne.

In de eerste aflevering van Break Free zien we Tallander Niewold (22) uit Brummen. Hij groeit op in een groot gezin, waar de kinderen met de paplepel ingegoten krijgen dat je als broers en zussen onvoorwaardelijk voor elkaar zorgt. Op school zit het Tallander niet mee; hij kan zich moeilijk concentreren en blijft achter met zijn leerprestaties. Na veel teleurstellingen vindt hij toch zijn roeping: het leger. Vlak voor zijn dood wordt zijn doorzettingsvermogen alsnog beloond: Defensie bevordert hem in juli 2014 tot soldaat eerste klas.

De droom van 'Tally'

Om zijn succes te vieren, boekt Tallander een ticket aan boord van de MH17, naar zijn broer Julian, die op Bali woont.
Vijf jaar na de ramp maakt Tallanders broer Odulf de reis van zijn broertje af. Op Bali wil hij samen met broer Julian de droom van hun ‘Tally’ in vervulling laten gaan: het beklimmen van de hoogste vulkaan op het eiland.

Break Free

Donderdag 7 maart, 20.55 uur, NPO 3

Beeld: BNNVARA

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons