Movies That Matter: Nice People

Donderdag, 23.55 uur, NPO 2

in Mediatips
Movies that matter: Nice People

In Börlange, een klein stadje ergens in een achterhoek van Zweden, zijn 3000 Somalische emigranten beland. De spanningen lopen op. De plaatselijke McDonalds wordt al snel 'Little Mogadishu' genoemd. Er moet dringend iets gebeuren.

De lokale journalist en duizendpoot Patrik Andersson zweert bij sport. Sport verenigt. De lokale sport is bandy, een soort ijshockey. Samen met een voormalige bandy-kampioen zet Andersson zich in om de Somaliërs te trainen.

Wereldkampioenschappen

Er wordt een team opgezet voor jongens die nooit eerder op de schaats hebben gestaan en die voor het eerst kennismaken met temperaturen van 20 graden onder nul. Het is niet zomaar een ploeg, maar het nationale bandy-team van Somalië. De ploeg gaat meedoen aan de wereldkampioenschappen bandy in Siberië.

Het lijkt een onmogelijke taak om deze amateurs in acht maanden en met weinig geld zo ver te krijgen, dat ze kunnen presteren op wereldniveau. Gaat het ze lukken? 

Beeld: BNNVARA

Movies That Matter

Donderdag 21 maart, 23.55 uur, NPO 2

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons