'Ik haatte mijn ouders'

Amber in 'De Verandering'

Amber in De Verandering

Amber is 16 als haar ouders gaan scheiden. Ze kan hier moeilijk mee omgaan; het brengt diepe gevoelens van haat en verbittering richting haar ouders naar boven. Dit uit zich in schelden, met spullen smijten en in gevoelens van paniek en verdriet.

Hoewel het soms ook goed gaat tussen haar ouders, zijn er veel momenten waarin spanning, ruzies en ellende de boventoon voeren. Amber vindt veel voldoening in dansen, maar ernstige blessures verhinderen een mooie carrière.

New Age en healings

Op haar 17e gaat Amber het huis uit. Vanaf dan gaan alle remmen los, op zoek naar geluk en vooral naar de liefde die ze zo mist. Ze raakt verzeild in de wereld van New Age, lichtgeesten en healings, maar niets geeft haar voldoende bevrediging. Ten einde raad besluit ze naar Thailand te gaan, het land van het bovennatuurlijke. Maar zelfs daar voelt ze zich als een dolende in de woestijn. Ook al is de natuur schitterend en zijn de mensen er reuzevriendelijk, in Amber is het leeg en dood.

Diepe wanhoop

Op een dag raakt ze in Thailand haar portemonnee kwijt. Zonder pas en zonder geld kan ze geen kant op. Opnieuw wordt ze overvallen door diepe wanhoop. Gelukkig wil een Zuid-Afrikaanse jongen haar helpen, maar de portemonnee wordt niet gevonden. Tijdens de zoektocht vertelt deze jongen haar over God, en dat zet het leven van Amber totaal op z'n kop. Ze ontdekt in God een hemelse Vader die haar wél de liefde wil geven waar ze zo naar verlangt. Zonder portemonnee, maar met het hart vol van Gods liefde keert ze terug naar Nederland.

Amber in 'De Verandering'

Zaterdag 2 maart om 18.11 uur, NPO 2

Geschreven door:

Miriam Duijf

Redacteur

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons