Ieke werd geboren met een groot gezwel in zijn gezicht

'God heeft me gemaakt zoals Hij wil dat ik ben'

in Geloven
Je zal het maar hebben | Ieke

Ieke werd geboren met een lymfangioom in zijn gezicht. Zijn hoofd was hierdoor bijna twee keer zo groot. Veel operaties later merkt Ieke hier nog steeds de gevolgen van. Toch weerhoudt dit hem er niet van om van het leven te genieten en zelfverzekerd te zijn. “God heeft me gemaakt zoals Hij wil dat ik ben.”

“Op mijn hals en kaak is goedaardig weefsel (ook wel lymfangioom genoemd) gaan groeien," vertelt Ieke. "Dit weefsel heeft ervoor gezorgd dat mijn kaak is vergroeid. Hierdoor kan ik tegenwoordig iets moeilijker kauwen, maar eigenlijk is dat het enige waar ik fysiek last van heb. Ik heb het al mijn hele leven, dus ik weet niet beter.”

Nog een operatie

“Met verschillende operaties is inmiddels alle lymfangioom weggehaald. Ik heb nu nog één operatie gepland staan om mijn kaak rechter te zetten en spieren en zenuwen naar de andere helft van mijn gezicht te halen.”

Mensen roepen weleens dingen als: 'Ben je met je hoofd op een stoeprand geknald?' Maar dat heeft weinig impact op me.

Lees het hele interview bij onze collega's van BEAM.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons