Gezondheid Asia Bibi gaat achteruit

'Vertrouw op God'

Dochter Asia Bibi, Eisham

De gezondheid van Asia Bibi (53) gaat achteruit. Ze heeft een extreem lage bloeddruk en medische zorg wordt haar geweigerd. Dit melden diverse bronnen, schrijft The Daily Mail.

Begin dit jaar werd Asia overgebracht naar een nieuwe geheime locatie in de buurt van de stad Karachi. Ze verblijft daar in een soort safehouse, onder strenge bewaking van de Pakistaanse overheid. Hier is ze in ieder geval veilig voor extremisten die haar naar het leven staan.

'Vertrouw op God'

The Daily Mail had een gesprek met Eisham Ashiq (18), de jongste dochter van Asia Bibi. Het interview vond vorige week plaats op een geheime locatie in Canada. “Ik mis haar zo ontzettend, ik denk de hele dag aan haar,” vertelt Eisham. “Ik spreek mijn moeder af en toe aan de telefoon. Dan zeg ik tegen haar: 'Vertrouw op God. Hij kan je bevrijden. Hij is de Enige die je kan redden.'”

Canada

Eisham woont sinds december 2018 met haar zus Esha (21) in Canada. Ze heeft haar moeder vorig jaar oktober voor het laatst gezien. Asia zat toen nog in de gevangenis. “Ik kon haar hand vasthouden, maar ik kon haar niet omhelzen omdat ze achter tralies zat,” zegt Eisham. De laatste keer dat ze haar moeder kon omarmen was negen jaar geleden, vlak voordat Asia in hechtenis werd genomen.

Dreigend

“Hoe langer mijn moeder in Pakistan blijft, hoe groter het risico dat ze wordt aangevallen," besluit Eisham. De familie is hier erg bang voor. “Op dit moment wordt ze beveiligd, maar de situatie blijft extreem dreigend. Als ze straks eindelijk echt vrijkomt dan zal dat een hele speciale dag zijn. Mijn dankbaarheid zal dan groot zijn. Aan God alle eer!"

Vrijspraak

Asia Bibi werd in 2009 opgepakt en een jaar later door een rechtbank ter dood veroordeeld op beschuldiging van blasfemie. Op 31 oktober 2018 werd Asia Bibi door het hooggerechtshof vrijgesproken en werd haar doodstraf teruggedraaid. In januari 2019 boog het hooggerechtshof zich over het verzoek om deze vrijspraak te herzien. Dit verzoek werd kort na Asia Bibi's vrijspraak ingediend door radicale groeperingen, die haar alsnog gestraft wilden zien. Deze herziening werd echter afgewezen door het Pakistaans hooggerechtshof.

Beeld: Eisham Ashiq (18), de jongste dochter van Asia Bibi.

Geschreven door:

Miriam Duijf

Redacteur

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons