Food CIA: zalm, kangoeroebiefstuk en asperges

Woensdag, 19.50 uur, NPO 3

in Mediatips

In 'Food CIA' willen Jimmy Doherty, Kate Quilton en Matt Tebbutt meer weten over de zalmkweek, de opkomst van kangoeroebiefstuk en de 'aspergerace'.

Jimmy heeft gehoord dat een mysterieuze ziekte de Schotse zalmkweek zou bedreigen. Hij wil hier het fijne van weten. Kunnen geavanceerde bewakingstechnieken en een innovatieve natuurlijke oplossing onze zalm nog redden en een eind maken aan de dramatische prijsstijgingen?

Kangoeroebiefstuk

Kate reist naar de andere kant van de wereld om meer te weten te komen over een verrassende nieuwe biefstuk die de Engelse supermarkt in gehuppeld is: de kangoeroebiefstuk. Maar hoe kun je in vredesnaam kangoeroes houden op een boerderij? En al is de nationale mascotte van Australië nog zo knuffelbaar, het continent telt inmiddels tweemaal zo veel kangoeroes als mensen. Dan is een kangoeroebiefstuk op de barbecue misschien de duurzaamste manier om de populatie binnen de perken te houden.

Matt neemt een kijkje achter de schermen van de jaarlijkse wedloop om de nieuwe asperges in de schappen te krijgen.

Food CIA

Woensdag 20 maart, 19.55 uur, NPO 3

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons