EOdocs bij Movies that Matter

Verschillende afleveringen van Mensjesrechten

in Mediatips

Op het internationale film- en debatfestival 'Movies that Matter' presenteert EOdocs – het documentairelabel van de EO – tussen 22 en 30 maart zeven films.

Het festival wordt gehouden in Den Haag en staat in het teken van mensenrechten. De EO-documentaires die op het festival te zien zijn, zijn de Mensjesrechten-afleveringen Mijn brief aan de oliemannen en Shukran Sinterklaas en de films Onverharde weg naar Vrede, Bruce Lee & the Outlaw, Ademloos, Everything must fall en EXIT.

Movies that Matter wil ogen openen door film. Ontroerende speelfilms en onthullende documentaires die ons een spiegel voorhouden. Films die ons in gesprek brengen over hoe we vrede kunnen bevorderen en onrecht kunnen bestrijden. Movies that Matter vertoont deze films onder meer op scholen, op het jaarlijkse festival in Den Haag en in On Tour in filmtheaters door het hele land. Bovendien ondersteunt Movies that Matter human rights film vertoningen in niet-Westerse landen.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons