'EO Live' neemt afscheid van Hella van der Wijst

Zaterdag, 19.00 uur, NPO Radio 5

in Mediatips

Zaterdag neemt het radiomagazine EO Live afscheid van presentator Hella van der Wijst. Hella was de vaste vervanger van Yvonne Sprunken, die dit programma op NPO Radio 5 presenteert.

Hella van der Wijst was vanaf 2015 verbonden aan de EO en presenteerde diverse programma’s. Zo was ze te zien in Geloof en een Hoop LiefdeDe nieuwe dag en Bakkie Troost, dat later Ik mis je ging heten. Op NPO Radio 5 presenteerde Hella regelmatig EO Live en verzorgde ze radiocolumns voor Thuis op 5

Troost

Yvonne Sprunken interviewt Hella over haar onlangs verschenen boek Troost – Als je iemand mist. Hierin heeft ze meer dan twintig ervaringsverhalen opgetekend van mensen die een geliefde verloren. Daarnaast geven rouwdeskundigen en wetenschappers vanuit unieke invalshoek hun inzicht over troost.

'Verbinding voor het leven'

“Door het schrijven van het boek heb ik de waarde van troost ervaren.  Troost geven én troost toestaan maakt een verbinding voor het leven. Iets waar we in deze tijd van lossere verbanden behoefte aan houden," zegt Hella. "Ik zie mijn boek als een pleidooi om troost te herontdekken.”

EO Live

In EO Live voeren goede muziek en goede gesprekken de boventoon. Wekelijks interessante gesprekken met tafelgasten, een terugblik op het christelijke nieuws van de voorbije week en livemuziek. In deze uitzending neemt het programma afscheid van Hella van der Wijst, die regelmatig inviel voor presentator Yvonne Sprunken.

Zaterdag 9 maart, 19.00 uur, NPO Radio 5

Beeld: Willem Jan de Bruin 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons