Discipelen The Passion 2019 bekend

Presentator Rachel Rosier gaat zingen in The Passion

Discipelen The Passion 2019

Na de bekendmaking van de rollen van Jezus, Maria, Judas, Petrus, Pilatus, de verteller en de verslaggever, zijn nu ook de namen van de discipelen van The Passion 2019 bekend. Welke mensen gaan Jezus vergezellen tijdens zijn 'laatste uren'?

Rachel Rosier

Rachel Rosier, discipel The Passion 2019

Rachel Rosier presenteert sinds 2016 het populaire EO-programma Checkpoint en Topdoks. Op haar 13e wist Rachel het zeker: 'Ik word journalist.' Na de middelbare school volgde ze dan ook de opleiding journalistiek in Ede. In 2011 start Rachel meteen als redacteur. Ze werktw onder andere mee aan jongerenprogramma’s Jong en 'Bestemming Onbekend' en diverse kinderprogramma’s. Rachel is een van de discipelen die ook zal zingen in The Passion. 

Iris van Loen

Iris van Loen, discipel The Passion 2019

Iris van Loen begon op jonge leeftijd met acteren. Ze was te zien in de musicals Ciske de Rat en Marry Poppins van Joop van den Ende, en in Oorlogswinter de musical. Sinds 2016 is Iris te zien als Maud Overmars in de bekroonde jeugdserie SpangaS.

Andries Lamain

Andries Lamain, discipel The Passion 2019

Andries Lamain (29) is presentator van het KRO-NCRV programma Met hart en ziel. In dit NPO 2-programma trekt hij het land in, op zoek naar verhalen van geloof, hoop en liefde uit de Protestantse Kerk. Andries presenteerde eerder bij het televisieprogramma Radar

Joe Sinduhije

Joe Sinduhije discipel in The Passion 2019

Joe Sinduhije is acteur en speelt sinds 5 september 2016 de rol van Jip Baltus in de jeugdserie SpangaS. Sinduhije volgde een opleiding filmacteur aan het Mediacollege Amsterdam, in de stad waar hij ook woont.

Grace Workala

Grace Workala Discipel in The Passion 2019

Grace Workala is zangeres en debuteerde twee jaar geleden op een festival in de Kleine Komedie van het Leger des Heils. Daarna trad ze op in Afas Live tijdens het Kunst & Theater Gala. Sindsdien speelt ze in de huisband van het Leger des Heils: Roofless.

Sjoerd Dragtsma

Sjoerd Dragtsma discipel in The Passion

Sjoerd Dragsma is acteur. Hij speelde in een aantal Nederlandse series en was te zien in de serie Kees & Co. Daarna kreeg hij een rol in de dramaserie Gooische Vrouwen. Sjoerd speelde ook in de soaps Onderweg naar Morgen en in Goede tijden, slechte tijden.

Ron Boszhard

Ron Boszhard is televisiepresentator, (stem)acteur en tekstschrijver. Hij speelde een gastrol in de comedyseries SamSamGoede tijden, slechte tijdenVrienden voor het leven en De tv kantine. In 2018 deed Ron als kandidaat mee aan het televisieprogramma Wie is de Mol?. Ron viel helaas af in aflevering 1. Ron Boszhard is de zes jaar oudere broer van televisiepresentator Carlo Boszhard.

Henk van Steeg

Henk van Steeg discipel in The Passion 2019

Na vier jaar radio maken, muziek samenstellen en nieuws lezen, komt Henk in 2007 in dienst van de Evangelische Omroep. In De Nacht van 3FM heeft hij zijn eigen programma: Henk.
 In dezelfde periode werkt hij aan de productie van De Gouden Greep. Na een jaar 3FM stapt Henk helemaal over naar NPO Radio 2. Samen met Arie Boomsma presenteerde hij 2 in de Foyer. Momenteel presenteert hij de radioprogramma's Langs de lijn en omstreken ,Thank God it's sunday en het tv-programma Nederland Zingt.

Nienke van Dijk

Nienke van Dijk, discipel The Passion 2019

Nienke van Dijk is presentatrice en actrice. Ze studeerde in 2014 af aan de acteursopleiding van Faaam, waarna ze rollen speelde in onder meer de series Celblok H en Motief voor Moord, en de speelfilm Prooi van Dick Maas. Daarnaast was ze te zien in diverse commercials. Nienke studeerde verder aan de opleiding Media, Informatie & Communicatie, en nog voordat ze was afgestudeerd, werd ze in 2017 uitgekozen als nieuwe presentator van de jeugdzender Nickelodeon. Sindsdien is Nienke hier vast zendergezicht en presenteert ze (live) tv-programma’s, zoals de Kids’ Choice Awards. Sinds 2018 heeft Nienke ook een eigen YouTube-kanaal, waarvoor ze eigen content maakt.

Wijnand Speelman

Wijnand Speelman, discipel in The Passion

Wijnand presenteert elke zaterdag- en zondagochtend van 09.00 tot 12.00 uur Wijnand op 3FM. Daarnaast luidt hij op vrijdagavond het weekend in in Wijnands Weekendlijst, waarin je kans hebt om jouw playlist te horen op de radio. Wijnand begon bij de radio als 'krantenjongen' van Giel Beelen en mocht daarna radiomaken bij XNoizz van de EO.

Cast The Passion

Eerder werd al bekendgemaakt dat Edwin Jonker en Edsilia Rombley dit jaar de rollen van Jezus en Maria vervullen in de negende editie van The Passion. Het muzikale paas-evenement vindt op donderdag 18 april plaats in Dordrecht. De verteller van The Passion 2019 is Martijn Krabbé. Zangers Lucas Hamming en Paul Sinha vertolken de rollen van de discipelen Judas en Petrus en acteur Porgy Franssen speelt het Pilatus-personage. Klaas van Kruistum zal verslag doen van de processie. 

The Passion

Witte Donderdag 18 april live om 20.30 uur op NPO 1, NPO Radio 2 en NPO Start.

Geschreven door:

Miriam Duijf

Redacteur

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons