'De Rijdende Rechter' oordeelt over een lekkende caravan

Dinsdag, 22.20 uur, NPO 1

in Mediatips

In Nederland is het wettelijk mogelijk dat een rechter – ook buiten de officiële kanalen om – bindende uitspraken doet. In het programma De Rijdende Rechter doet mr. John Reid dat. In de aflevering van vanavond lost hij een conflict op over een caravan die lek bleek te zijn.

De jonge ouders Edward en Michella zijn helemaal in hun nopjes als ze voor 1500 euro een oude stacaravan op de kop tikken. Eindelijk een plek in de buurt waar ze met hun dochtertje vakantie kunnen vieren. De schrik zit er dan ook goed in als na een fikse regenbui de caravan lekt. En niet zo’n beetje, hele stralen regenwater komen naar beneden.

Als ze Alex Weekhout - de verkoper - bellen, moet hij er niks van weten. Komen ze na drie maanden mee! Sterker nog: ze waren al begonnen met klussen voordat er was betaald, en daarbij zijn er spullen uit de caravan verdwenen. Wie probeert wie nu een oor aan te naaien? Meester John Reid zoekt in deze aflevering van De Rijdende Rechter uit wie er juridisch gezien gelijk heeft.

De Rijdende Rechter

Dinsdag 12 maart, 22.20 uur, NPO 1.

Beeld: KRO-NRCV

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons