Bidden de Britten voor Brexit?

‘Ik denk dat ze dit land om zeep willen helpen’

Brexit Dover portret echtpaar John en Ann

In 'Visie' staat deze week een grote reportage van een driedaagse roadtrip door Engeland. Daarin gaan we op zoek naar historische en culturele banden tussen onze beide landen én staan we stil bij Brexit. In deze video vertellen mensen die we onderweg tegenkwamen waarom ze voor of juist tegen uittreding uit de Europese Unie zijn.

Ook vragen we hun wat zij vinden van de oproep van Justin Welby, topman van de Anglicaanse Kerk, om te bidden voor de eenheid van het Engelse volk. Want dat Brexit tot enorme verdeeldheid bij onze overburen heeft geleid, merkten we tijdens deze roadtrip keer op keer.

Bekijk de video hier:

Beeld: Ruben Timman
Video: Marian van Vugt en Lizzy Baas

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons