Avonturier Tom Waes bezoekt de Inuit op Groenland

Vrijdag, 20.25 uur, NPO 3

in Mediatips

Tom Waes bezoekt in Reizen Waes landen waar de meeste toeristen niet komen. In de aflevering van vanavond maakt hij kennis met de oorpronkelijke bewoners van Groenland.

Groenland, dat officieel nog altijd een deel van Denemarken is, heeft een oppervlakte van twee miljoen vierkante kilometer. Maar liefst 85 procent ervan is bedekt met een dikke ijsmassa. Toch wonen er zo'n 56.000 mensen. Wie zijn dat? En hoe is het leven daar?

Zeehondenjacht

Tom reist een week lang over dit gigantische eiland. Hij ontdekt hoe de oorspronkelijke inwoners, de Inuit, worstelen met de opwarming van het klimaat. Het kost hen ook grote moeite hun prachtige cultuur te behouden. Hoewel Tom tegen de commerciële zeehondenjacht is, gaat hij toch mee op jacht met de Inuit. Voor hen is het een kwestie van overleven.

Reizen Waes

Vrijdag 1 maart, 20.25 uur, NPO 3

Beeld: VPRO

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons