Sprekers Opwekking 2019 bekendgemaakt

Voor het eerst een Nederlandse vrouw op het hoofdpodium

Sprekers Opwekking 2019 bekendgemaakt

De sprekers van Pinksterconferentie Opwekking 2019 zijn bekend, meldt Groot Nieuws Radio. Onder andere theoloog Dorina Nauta en de Zweedse schrijver Peter Halldorf zullen spreken op het hoofdpodium. Martin Koornstra zal voorgaan in de dienst waarin gebeden wordt voor de zieken.

Het is de eerste keer dat een Nederlandse vrouw spreekt op het hoofdpodium van Pinksterconferentie Opwekking. Dorina Nauta is theoloog en werkt als relatiemanager bij hulporganisatie Tear. Vorig jaar sprak Daniëlle Strickland uit Canada op de conferentie.

Peter Haldorf

Voor het seminar op zaterdagmiddag in de grote tent heeft Stichting Opwekking de Zweedse schrijver Peter Halldorf uitgenodigd. Hij schreef het boek Vol van de Geest, over de persoon en het werk van de Heilige Geest. Halldorf is voorganger van de Pinksterbeweging en heeft grote belangstelling voor de woestijnvaders en de oosterse orthodoxie. Vandaar dat hij ook wel de 'pinkstermonnik' wordt genoemd.

Opening conferentie door Henk Stoorvogel

Andere sprekers zijn Gary Haugen, oprichter en directeur van International Justice Mission (IJM), en Theo van den Heuvel, voorganger van de Vrije Baptistengemeente in Groningen. Henk Stoorvogel, voorganger van de Vrije Evangelisatie Zwolle (VEZ) opent op vrijdagavond de conferentie. Ruben Flach spreekt in de samenkomst op Eerste Pinksterdag, en Martin Koornstra leidt op zondagavond de samenkomst waarin gebeden wordt voor de zieken.

Dieper met de Geest

De Pinksterconferentie 2019 vindt plaats van 7 tot en met 10 juni op het terrein van Walibi Holland in Biddinghuizen. Het thema van de conferentie is 'Dieper met de Geest'.

Geschreven door:

Miriam Duijf

Redacteur

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons