Splinter in de politiek: hoe gaat Sylvana om met bedreigingen?

Iedere vrijdag, 21.20 uur, NPO 3

in Mediatips
Splinter in de politiek Sylvana Simons

Splinter Chabot opent op het Binnenhof deuren die voor anderen gesloten blijven. In deze aflevering van Splinter in de politiek (AVROTROS) probeert hij erachter te komen wat de druk met politici doet. De presentator schildert een portret van Sylvana Simons, die met bedreigingen te maken kreeg. 

Hoe gaan politici om met de druk die ze ervaren? Sharon Gesthuizen was Kamerlid voor de SP. Ze vertelt hoe ze in die tijd omging met de werkdruk. Ook ontmoet Splinter journalist Jort Kelder, die uitlegt wat het betekent als je beste vriend premier van Nederland is. Splinter gaat op tekenles bij Sylvana Simons. Met haar spreekt hij over de constante stroom van bedreigingen die ze ontvangt.

Vorige week maakten we kennis met presentator Splinter Chabot, die in zijn programma politici ontmoet rond een thema. Waar de uitzending vanavond in het teken staat van druk, onderzocht Splinter vorige week het imago van politici. Kijk hier deze aflevering terug, waarin Splinter optrekt met Mark Rutte. Hij probeert erachter te komen of de premier echt de onverbeterlijke optimist is die we allemaal kennen. Daarom gaat de presentator mee naar het geheime koffietentje van Rutte, die daar altijd de kranten leest.

Splinter in de politiek Splinter Chabot
JOVD-voorzitter Splinter Chabot presenteert 'Splinter in de politiek'.

Splinter in de politiek

Splinter Chabot wil in Splinter in de politiek een kant van de politiek te belichten die mensen meestal niet zien. Daarom gaat hij naar het café met Mark Rutte, joggen met Rob Jetten, schaatsen met Lodewijk Asscher en schildert hij een portret van Sylvana Simons. Tijdens zijn expeditie spreekt hij met poitieke kopstukken, spindoctors, journalisten en actievoerders. Kun je nog wel jezelf zijn in de politiek en vind je nog idealisten op het Binnenhof? Splinter, JOVD-voorzitter en student politicologie, probeert erachter te komen wat macht met mensen doet. 

Iedere vrijdag, 21.20 uur, NPO 3

Beeld: ANP/Koen van Weel en AVROTROS/Elvin Boer 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons