'Rail Away' verrassend door in strijd Gouden Televizier-Ring

'Op naar de finale eind augustus!'

Het EO-programma Rail Away is een van de vijf winnaars in de tweede kwalificatieronde voor de Gouden Televizier-Ring. "Verrassend dat we zo ver zijn gekomen," reageert programmamaker Gerben van Ommen. "En dat na één bericht op Facebook en Twitter!"

"We zijn blij dat zoveel mensen in Nederland de afgelopen week op Rail Away gestemd. Velen hebben de melding op Facebook en Twitter gedeeld, waarvoor we onze fans hartelijk willen danken!" Het is al spectaculair dat het programma zo ver gekomen is, maar misschien is er nog wel meer mogelijk. "Op naar de grote finale eind augustus! We rekenen dan zeker weer op al die stemmers!" 

'Ultieme slow tv'

Rail Away bestaat al ruim twintig jaar en biedt de kijker de ultieme slow tv. Blijkbaar heeft de kijker daar behoefte aan in deze gejaagde tijd. Met de trein als leidraad maakt de kijker kennis met bijzondere spoorlijnen, landschappen, culturen en bezienswaardigheden.

(Tekst loopt door onder de foto.) 

Stoomtreinen Rail Away
Stoomtrein op de ‘Furka-Bergstrecke’ in de 200e aflevering van 'Rail Away'

Het reisprogramma is genomineerd voor de 200e aflevering vanuit de Zwitserse Alpen en de 201e aflevering vanuit de Franse sneeuw. Nooit eerder kwam dit reismagazine van de EO zo ver in deze verkiezing. Eind augustus is Rail Away een van de vijfentwintig kanshebbers in de strijd om de Gouden Televizier-Ring.

Beeld: Joanne Brouwer

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons