Oproep van ouders aan presidentskandidaten Nigeria:

'Vergeet ontvoerde Leah niet!'

in Christelijk Nieuws

De familie van een door Boko Haram ontvoerd meisje roept de Nigeriaanse presidentskandidaten op zorg te dragen voor haar vrijlating. Leah is een van de 110 meisjes die vorig jaar door Boko Haram werden ontvoerd. Zij is de enige die nog vastgehouden wordt, omdat ze weigert haar christelijk geloof af te zweren.

Tijdens een aanval op 19 februari vorig jaar, op een school in Dapchi in de staat Yobe, ontvoerde Boko Haram 110 schoolmeisjes, onder wie de 15-jarige Leah. Enige tijd later kwam de overheid met Boko Haram overeen om 104 meisjes vrij te laten – vijf meisjes waren al tijdens hun gevangenschap overleden. Alleen Leah wordt nog vastgehouden, omdat zij haar christelijk geloof niet wil afzweren.

De familie van Leah en een actiegroep dagen de Nigeriaanse presidentskandidaten uit haar vrijlating te regelen. "We doen een dringend beroep op de politieke partijen en de presidentskandidaten om aan Leah’s toekomst te denken," zegt Emmanuel Ogeb, voorzitter van de actiegroep 'Coalition for Leah’, die de familie van Leah in haar oproep ondersteunt.

Naar de stembus

Nigeria gaat op 23 februari naar de stembus om een nieuwe president te kiezen. “Leah is al veel te lang weg," zegt Ogeb. "Vertel ons maar hoe jullie haar en ook de laatste groep Chibok-meisjes terug gaan halen.” Daarmee refereert hij aan de bijna tweehonderd meisjes die in 2014 werden ontvoerd vanaf een kostschool in Chibok. Een aantal meisjes werd vrijgelaten.

De familie en de actiegroep concluderen: “Het lukte om ruim honderd Dapchi-meisjes terug te halen. Er is dus blijkbaar een mogelijkheid tot onderhandeling en vrijlating.”

Nigeria staat op plaats 12 van de Ranglijst Christenvervolging.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons