Mooiste en nieuwste christelijke muziek in 'Holy Hits'

'Voor iedereen die nieuwe gospelmuziek wil ontdekken'

Martine van der Spek Holy Hits

Sinds de jaarwisseling presenteert Martine van der Spek Holy Hits. In dit radioprogramma trakteert ze haar luisteraars op de mooiste en nieuwste christelijke muziek. De EO zendt het programma iedere nacht van vrijdag op zaterdag van 4.00 tot 6.00 uur uit op NPO Radio 2.

Wie zijn je luisteraars in de nachtelijke uren?
Holy Hits is een programma voor iedereen die nieuwe gospelmuziek wil ontdekken. We kijken naar de hitlijsten in de VS en nieuwe Europese muziek, waardoor we altijd de nieuwste nummers van dat moment draaien. Het wordt 's nachts uitgezonden, dus het is iets voor de wakkere luisteraar. Maar via de site kun je het natuurlijk ook op een ander moment beluisteren.”

Wat wilde je als kind worden?
“Altijd wat anders. In mijn dagboek staat ergens: ‘Ik weet het nu: kraamverzorgster.’ De volgende dag staat er: ‘Laat maar. Mama zegt dat je de moeder dan ook moet wassen.’ Ondertussen bleef ik altijd druk met het interviewen van mijn familie en speelde ik tv-presentator achter een kartonnen doos met een gat erin.”

Wie is Martine van der Spek?

•26 jaar.
• Radio-dj, journalist, producer.
• Studeerde journalistiek in Ede.
• Sidekick, producer en invalpresentator van Thank God It’s Sunday op NPO Radio 2.
• Maakt de podcasts 3FM Tussenuur en Het kan je buurman zijn.
• Sinds januari 2019 presentator van Holy Hits op NPO Radio 2.

Wat was jouw laatste schietgebedje?
“Toen ik laatst het tienermoment in mijn kerk moest presenteren, vroeg ik even om hulp. Dat moment is altijd superleuk, maar heel eng. O, en misschien deed ik ook een schietgebedje toen ik een gekleurd shirt bij de witte was had gedaan.”

Wat is de lekkerste filemuziek?
“Ik draai nieuw ontdekte platen altijd helemaal grijs. Momenteel is dat Wildness van Snow Patrol. Mijn favoriete album aller tijden is Vice Verses van Switchfoot. Maar in de file brul ik ook gerust mee met ‘Margherita’ van Marco Borsato; lekker die frustraties over medeweggebruikers meenemen in de uithaal!”

Wat is je meest onhebbelijke gewoonte?
“Ik moet per se het steeltje van een appel halen voordat ik ’m opeet. Maar echt onhebbelijk? Ik heb niet zo veel geduld.”

In de file kan ik lekker meebrullen met 'Marguerita' van Marco Borsato 

Met wie zou je een dagje willen ruilen?
“Met een man. Naast dat ik dan een keer staand kan plassen, wil ik ook weten hoe vriendschappelijke gesprekken tussen mannen onderling zijn. Dat moet toch regelmatig anders zijn dan wanneer er een vrouw bij is.”

Met welke eigenschap heeft God je royaal bedeeld?
“Ik ben verbaal vrij sterk. Dat zorgt ervoor dat ik vaak goed kan uitleggen hoe ik me voel of hoe ik iets bedoel, waardoor een situatie vervolgens verbetert. En het is natuurlijk ook niet onhandig als je bij de radio werkt.”

Holy Hits

Iedere nacht van vrijdag op zaterdag, 4.00-6.00 uur, NPO Radio 2

Beeld: Willem Jan de Bruin 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons