Mis van paus Franciscus trekt 170.000 bezoekers

Grootste christelijke eredienst ooit in Abu Dhabi

in Christelijk Nieuws
Paus Fransiscus Abu Dhabi

Paus Franciscus heeft in de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) in een stadion een mis opgedragen waar naar schatting 170.000 rooms-katholieken naartoe zijn gegaan, schrijft het ANP. In het Zayed Sports City Stadium in Abu Dhabi waren voor de massale kerkdienst een enorm kruis en een altaar geplaatst. Het was de grootste christelijke eredienst ooit op dit Arabische schiereiland.

Dit is buitengewoon in de Emiraten, waar christelijke erediensten slechts worden gedoogd en niet in de openbaarheid worden gehouden. In buurland Saudi-Arabië zijn niet-islamitische gebedshuizen of bijeenkomsten zelfs helemaal verboden.

Bergrede

In Abu Dhabi mogen christenen, vooral buitenlanders die er werken, discreet hun kerkdiensten houden. De paus droeg de mis op in een stadion dat met 50.000 gelovigen vol zat. Circa 120.000 anderen volgden de dienst buiten op beeldschermen. De paus las onder andere de Bergrede voor en de mis is rechtstreeks uitgezonden op televisie.

Eerste pausbezoek

Dinsdag is de laatste dag van het driedaagse bezoek van de paus aan de VAE. Hij was uitgenodigd door de minister van Tolerantie, Sheikh Nahyan bin Mubarak. Nog niet eerder bracht een paus een bezoek aan het Arabische schiereiland. In de VAE wonen meer dan negen miljoen mensen van wie circa 7,8 miljoen buitenlandse ingezetenen zijn. Circa één miljoen is rooms-katholiek.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons