Matt in 'Food CIA': 'Hoe komen gaten in Zwitserse kaas?'

Dinsdag, 19.55 uur, NPO 3

in Mediatips
Food CIA: Matt Tebbutt

In de Britse reportageserie Food CIA (KRO-NCRV) reizen agronoom Jimmy Doherty, presentator Kate Quilton en chef-kok Matt Tebbutt de hele wereld over. Ze gaan op zoek naar bijzondere geheimen achter ons eten. Heb je je weleens afgevraagd waarom er gaten in Zwitserse kaas zitten? Het is niet het enige mysterie dat de speurneuzen vanavond zullen ontrafelen. 

Matt vraagt zich af waarom er gaten in Zwitserse kaas zitten. Bij de klantenservice van supermarkten hoort hij dat die worden gemaakt met een perforator. Maar klopt dat wel? Hij neemt geen genoegen met dit antwoord en reist daarom naar Zwitserland om erachter te komen waar die gaten nu echt vandaan komen. 

'Duur' vlees goedkoop in het schap

Ondertussen wil Kate weten hoe het kan dat een van de duurste vleessoorten, wagyuvlees, voor een prikkie verkocht wordt in de supermarkt. Ze zoekt uit wat er precies in hun wagyuburgers zit. Heeft het masseren van koeien echt effect heeft op het vlees dat we op ons bord  krijgen. Het lijkt een sterk verhaal. Daarom onderzoekt Kate of het vlees er daadwerkelijk door dat masseren zo doorregen uitziet? 

(Tekst loopt door onder de foto.) 

Food CIA Zwitserse kaas
Kate Quilton onderzoekt de herkomst van wagyuburgers.

Engelse ziekte

Jimmy onderzoekt in Food CIA de rampzalige gevolgen van een gebrek aan vitamine D. Hij heeft een ontmoeting met een jongen die lijdt aan de Engelse ziekte, een aandoening aan je skelet. De presentator wil meer weten van vitamine D. Daarom zoekt Jimmy uit waar de vitamine D vandaan komt die aan veel supermarktproducten wordt toegevoegd. 

Food CIA

Elke dinsdag, 19.55 uur, NPO 3

Beeld: KRO-NCRV 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons