Joram van Klaveren vanavond te gast in 'Dit is de Dag'

'Ik besloot moslim te worden'

in Mediatips
Joram van Klaveren

Voormalig PVV-Kamerlid, christen en 'Dit is de Dag'-commentator Joram van Klaveren is moslim geworden. Hij vertelt zijn verhaal vanavond in 'Dit is de Dag' en bij 'NieuwLicht'.

Oud-PVV-Kamerlid Joram van Klaveren, de voormalige rechterhand en zelfs enige tijd "de kroonprins" van Geert Wilders, heeft zich onlangs bekeerd tot de islam. "Ja, het is officieel," zegt hij tegen tv-presentator Tijs van den Brink‏.

Joram beschrijft dat hij van plan was een islamkritisch boek te schrijven. In de loop van het schrijfproces veranderde hij echter drastisch van mening: hij besloot moslim te worden. "Als je gelooft dat er één God is en dat Mohammed een van de profeten was, naast Jezus en Mozes, dan ben je formeel moslim," bevestigt Van Klaveren tegenover Tijs van den Brink. "Ik heb Jezus niet ingewisseld, want Jezus komt ook voor in de islam. Ik heb Mohammed erbij gekregen."

Beluister het hele interview vanavond om 18.30 uur, op NPO Radio1 en bij NieuwLicht, 22.55 uur, NPO 2

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons