Is Asia Bibi in Canada?

Verblijfplaats blijft ongewis

in Christelijk Nieuws
Dochter en echtgenoot Asia Bibi

Asia Bibi zou veilig zijn aangekomen in Canada, melden diverse media. Haar advocaat Saif ul-Malook zou dit zelf hebben bevestigd. Of zij inderdaad het land heeft verlaten, blijft onduidelijk.

Canada zou een logische plek zijn, omdat hier ook al twee dochters van Asia Bibi verblijven. Het land had als een van de eerste landen asiel aangeboden aan de vrouw die in 2009 wegens godslastering werd aangeklaagd en daarvoor een jaar later ook daadwerkelijk ter dood werd veroordeeld. Op basis van heel betwistbare beschuldigingen, oordeelde het Hooggerechtshof eind oktober, die haar daarop vrijsprak. Drie maanden later herbevestigde het hof die uitspraak, nadat fanatieke tegenstanders beroep tegen de vrijspraak hadden aangetekend.

Speculeren

Volgens een eerste verklaring van Saif ul-Malook stapte Asia Bibi in de loop van de week samen met haar man op het vliegtuig naar Canada, waar twee van haar vijf kinderen al enige tijd verblijven. Later zou hij deze verklaring weer hebben ingetrokken. Eerder had haar familie bij media erop aangedrongen niet te speculeren over een mogelijk land van bestemming om haar leven niet opnieuw in gevaar te brengen. "Als Asia Bibi vertrekt, gebeurt het onaangekondigd," zei CDU-fractievoorzitter Volker Kauder onlangs tegen de Frankfurter Algemeine.

Stichting Hulp Vervolgde Christenen doet geen uitspraak over de mogelijke verblijfplaats van Asia. "Wij hopen en bidden dat zij en haar familie nu eindelijk op een veilige plek een nieuw leven kunnen opbouwen."

Beeld: ANP | Dochter en echtgenoot van Asia Bibi

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons