Food CIA: over pesto, kokkels en marshmallows

Donderdag, 19.55 uur, NPO 3

in Mediatips

In Food CIA reizen Jimmy Doherty, Kate Quilton en Matt Tebbutt de hele wereld over op zoek naar de bijzondere, intrigerende en verrassende geheimen achter ons eten. In de aflevering van vanavond willen ze meer weten over pesto, kokkels en marshmallows.

Zo reist Matt af naar Italië, waar hij een kijkje neemt bij een van de grootste pestoproducenten van Europa. Ook maakt hij een bijzondere duik in de Middellandse Zee. Bij een buitengewone onderwaterboerderij wordt op de zeebodem namelijk basilicum verbouwd.

Kokkels oogsten

Jimmy vraagt zich af waarom kokkels meestal uit het buitenland komen. Het leek hem altijd een op en top Brits product. Zijn zoektocht voert hem door het hele land, waar zich twee heel verschillende scenario's ontvouwen. Eenmaal op zee is hij getuige van een heel bijzondere methode om kokkels te oogsten. Je gelooft het pas als je het ziet.

In de marshmallowfabriek

Kate zoekt uit hoe het kan dat marshmallows zo typisch reageren op een vlam. Hoe kan zo'n snoepje tegelijkertijd vloeibaar én knapperig worden? Het antwoord vindt ze in Spanje, tijdens een kleurrijke rondleiding door een van de grootste marshmallowfabrieken van Europa.

Beeld: KRO-NRCV

Food CIA

Donderdag, 28 februari, 19.55 uur, NPO 3

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons