De kerk en de rotizaak

Donderdag, 21.30 uur, NPO 1

in Mediatips

In deze aflevering van Jouw stad, mijn dorp volgen we de familie Schep uit Bergambacht. Het gezin stapt in het leven van de Rotterdamse Ahmet en Anne, om te ervaren of ze gelukkiger zijn tussen het stadse beton. En redden Ahmet en Anne het op het platteland?

Net buiten het Zuid-Hollandse dorp Bergambacht woont de familie Schep op een melkvee- en kaasboerderij. Dagelijks steekt het hele gezin, inclusief oma, de handen uit de mouwen bij alle werkzaamheden op de boerderij. In het leven van de familie speelt bovendien het geloof een belangrijke rol. Op zondag gaan ze naar de kerk, net als de meeste dorpelingen in Bergambacht.

Rotizaak in Rotterdam

De Rotterdamse Ahmet en Anne stoppen al hun energie in het runnen van hun rotizaak. Samen met de dochters van Anne wonen ze op de elfde etage van een flat in de wijk Ommoord. Met het geloof hebben Ahmet en Anne niet zo veel.

Hoe reageren de Rotterdammers als ze ermee geconfronteerd worden waar hun stukje vlees vandaan komt? En wat vindt het boerengezin van de multiculturele Rotterdamse samenleving?

Jouw stad, mijn dorp

Donderdag 21 februari, 21.30 uur, NPO 1

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons