Danny in Arabistan: 'Syrische vrouwen staan er alleen voor'

Donderdag, 21.40 uur, NPO 3

in Mediatips

Danny Ghosen schetst in zijn reeks Danny in Arabistan (NTR) een vaak verrassend beeld van de Arabische wereld. Vanavond bezoekt hij Syrië, waar de rook van de oorlog nog nauwelijks is opgetrokken. Hoe gaat het met de inwoners die in het land achter zijn gebleven? 

Syrië is misschien wel meest besproken land van de afgelopen jaren. Kunnen de inwoners na acht jaar oorlog hun leven weer een beetje op de rit krijgen? In Danny in Arabistan brengt Danny Ghosen een bezoek aan Syrië. In het land zijn veel vrouwen alleen achtergebleven, omdat hun mannen gevlucht zijn of omkwamen tijdens de gewapende strijd. 

(Tekst loopt door onder de foto.) 

Danny in Arabistan
Presentator Danny Ghosen reist door de Arabische wereld.

'Plastisch chirurg profiteert'

Danny wil weten wat de gevolgen zijn van het vrouwenoverschot voor de Syrische maatschappij. De presentator bezoekt daarom onder meer een militaire academie voor vrouwen. Ook ziet hij tijdens zijn tocht dat vrouwen die hoogspanningskabels langs de weg repareren. Een plastisch chirurg vertelt aan Danny hoe hij profiteert van het vrouwenoverschot.

Danny in Arabistan

In het tweede seizoen van Danny in Arabistan reist Danny Ghosen opnieuw door het Midden-Oosten. Tijdens zijn reis gaat de presentator zoek naar de veerkracht en drijfveren van jongeren in het gebied. Ze proberen een toekomst op te bouwen in landen waar vrijheid en vrede geen vanzelfsprekendheid zijn. 

Iedere donderdag, 21.40 uur, NPO 3

Beeld: Shutterstock en NTR 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons